2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#lmp #áfa #pálinka #alapvető élelmiszerek

A pálinkafőzés után már nem kell adózni, de az alapvető élelmiszerek nem lettek olcsóbbak

MTI 2021.02.08. 19:56

Az LMP ismételten benyújtja javaslatát az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentéséről.

Az LMP szerint sértő az egész társadalomra nézve, hogy a kormány számára fontosabb a pálinkafőzés adómentessé tétele, mint az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése.

 

Csárdi Antal, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese hétfői online sajtótájékoztatóján kijelentette: alapvető élelmiszereket 27 százalékos áfa terhel, holott azok ára 2014 óta a legmagasabb szintre emelkedett, és a folyamat idén várhatóan tovább romlik.

 

Eközben múlt héten jelent meg a hír a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján, hogy adómentes a pálinkafőzés Magyarországon - mutatott rá a politikus, aki közölte, mindezek miatt pártja ismételten benyújtja javaslatát az Országgyűlés elé az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében.

 

Csárdi Antal szerint mindenkinek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy megvegye az alapvető ételeket, a kormány pedig "komoly tévedésben van", amikor az alkoholtermékeket teszi könnyebben elérhetővé.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló