2024. február 29., Elemér

Mindenki ügye

#koronavírus #oltás #Pfizer #gyermek

Ötmillió gyereket már beoltottak Pfizerrel Amerikában, komolyabb mellékhatás sehol sem jelentkezett

Nagy Donát 2021.12.15. 07:58

Az eredmények ellenére alig akad, aki kéri az oltást gyermekének.

Amerikában november elején engedélyezték az 5-11 év közötti korosztály oltását a Pfizer vakcinájával, írja a Telex.

A járványügyi hivatal adatai szerint az azóta eltelt másfél hónapban megközelítette az ötmilliót a beoltott gyerekek száma (egyelőre csak a vakcina első dózisával), de eddig nem regisztráltak komolyabb mellékhatást.

A járványügyi hivatal (CDC) egyik vezetője, Dr. Rochelle Walensky azt nyilatkozta az ABC tévének, hogy a való életbeli tapasztalatok megerősítik az eddig csak elméletben létező kijelentést, hogy a koronavírus elleni MRNS vakcina biztonságos a gyerekek számára.

DBZOL20211214016
Illusztráció, fotó: MTI

 

Ennek ellenére az amerikai szülők körében nagy az ellenállás a gyerekek oltásával szemben, a közvélemény-kutatások szerint csak a családok harmada tervezi beoltatni a gyerekeket. És még ennél is kevesebben adatták is be valóban az oltást, a 28 millió amerikai 5-11 év közötti gyereknek kevesebb mint az egyötöde.

 

Hasonlóan alacsony arányról számolt be a CDC a várandós nők között. Bár náluk is biztonságos a vakcina a tapasztalatok szerint, az amerikai adatok azt mutatják, hogy a terhes nők kevesebb mint 20%-a vállalta be az oltást, mióta az elérhető.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló