2022. január 26., Vanda Paula

Mindenki ügye

#sertés #baromfi

Összesen 25-30 százalékkal emelkedhet idén a baromfi termékek ára (VIDEÓ)

Nagy Donát 2022.01.11. 09:02

A gyenge forint, a magas ÁFA és az általános árrobbanás hatására a sertés- mellett baromfihúst enni is igazi luxus lesz.

Három lépcsőben, összesen 25-30 százalékkal emelkedhet idén a baromfi termékek ára, a megnövekedett takarmány és rezsi költségek miatt – erről a baromfi terméktanács elnöke beszélt az ATV híradónak.

 

 

 

A Húsiparosok Szövetségének elnöke szerint drágul a sertéshús is. A Húsiparosok Szövetsége szerint, a sertés ágazatban nőttek a takarmány árak, amit a vásárlók is érezni fognak.

A következő fél év, háromnegyed év, egy év során, ez a növekvő takarmányozás önköltsége szép lassan beépül majd az élősertés árába, és ez szép lassan meg fog jelenni a piacon, valószínűleg a fogyasztói árakban is.

A Baromfi terméktanács elnök-igazgatója szerint nekik is nőttek a költségeik, így idén három lépcsőben emelik az árakat.

 

Ezt több lépcsőben, fogja megvalósítani a kereskedelem, vélhetőleg január vége felé, egy pedig majd kora tavaszi időszakban várható, és még valószínű ekkor is szükség lesz, nyári, nyár eleji áremelkedésre

– mondta Csorbai Attila.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló