2021. május 14., Bonifác

Mindenki ügye

Összesen 1042 éves a világ legidősebb családja

ugytudjuk.hu 2019.11.30. 00:00

A 12 testvérből álló család még a Guinness Rekordok közé is bekerült.

 

Egy 12 testvérből álló családra figyelt fel nemrég a Guinness Rekordok Könyve. A szám ugyan magában még nem rekord, de ha összeadjuk a testvérek korait, akkor már egészen meghökkentő adatokra bukkanhatunk.

 

A család ugyanis összesen 1042 éves.

 

Ez úgy jön ki, hogy Doreen Lewis, a család legidősebb tagja 97 éves. Őt követi a 95 éves Patrick, a 93 éves Genevieve, a 91 éves Joyce, majd Ronnie, aki idén ünnepelte a 90. születésnapját. De ott van a 88 éves Beryl, a 86 éves Joe, a 84 éves Francesca, a 82 éves Althea, Theresa, a maga 80 évével, Rosemarie, aki 77, és a család legfiatalabb tagja, a 75 éves Eugenia.

 

A hatalmas család eredetileg Pakisztánból származik. A testvérek azonban az évek alatt jó messzire kerültek egymástól, néhányan az Egyesült Államokban élnek, több családtag Kanadában telepedett le, de még Svájcban is élnek néhányan Lewisék közül. Így nem is könnyű a családi összejövetel, a 12 testvér legutoljára 2018-ban találkozott egymással. Ennek ellenére egészen közel állnak egymáshoz, Doreen szerint az interneten könnyen tartják a kapcsolatot, írja a Metro.

 

A testvéreknek összesen 33 gyermeke született, de több tucat unokájuk és megannyi dédunokájuk is van már. Csak Doreennek 19 unokája és szintén 19 dédunokája van. 

 

A Lewis család ugyan rekorder a maguk 1042 évével, a legidősebb ember viszont nem az ő családtagjuk. Ezt a rekordot a japán Kane Tanaka tartja, aki már a 117. évét is betöltötte.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló