2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#ungár péter #lmp #szociális

Összeomlás szélén áll a magyar szociális ágazat az LMP szerint

ugytudjuk.hu 2021.03.14. 12:05

Csak a bérfejlesztés segíthet a koronavírus elleni harc frontvonalában dolgozókon.

– A szociális szektorban dolgozók azok, az egészségügyi szektorban dolgozók mellett, akik a legtöbbet tettek azért, hogy a lehető legkevesebb áldozata legyen a koronavírus-járványnak" - mondta Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője egy Facebook-videóban.

 

Ungár szerint a szociális szektorban dolgozók mindezt úgy tették, hogy háromnegyedük a garantált bérminimummal megegyező bért keresnek, és semmilyen extra juttatást nem kaptak a plusz munkájukért. A képviselő szerint érthetetlen, és az elmúlt kilenc hónapban nem volt semmilyen magyarázat arra, hogy miért nem kapták meg ezek az emberek az egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítést.

– A szociális szektor az összeomlás szélén áll - tette hozzá Ungár, aki azt is elmondta, hogy az LMP pártalapítványa által készített kutatása kimutatta, hogy a szociális szektor dolgozói közül sokan azon gondolkodnak, hogy elhagyják a munkájukat, és így is rengeteg a betöltetlen állás a szektorban. A képviselő szerint ennek a fő oka a megalázó bérszínvonal, a kérdést béremeléssel, bérrendezéssel lehetne kezelni.

Ha 2022-ben kormányváltás lesz, akkor az LMP azon fog dolgozni, hogy érdemben nőjön a szociális dolgozók bére, megközelítse az egészségügyi szektorban dolgozók bérét, és legalább egy kiszámítható, biztonságot adó, és ennél jobb fizetést adó munka legyen" - zárta a bejelentkezését Ungár Péter.

via ugytudjuk.hu

 

(Ungár Péter az Egri Ügyek és az ugytudjuk.hu kiadójának résztulajdonosa)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló