2021. május 14., Bonifác

Mindenki ügye

Óriásit bukott az állam a fesztiválszezon elmaradásán, de csak ők menthetik meg az iparágat

2019.11.30. 00:00

A járványhelyzet miatt elrendelt 500 fős korlát padlóra küldte a szervezőket.

 

Betett a koronavírus a fesztiváloknak: miután a kormány bejelentette, hogy augusztus 15-e után sem lehet megtartani az 500 fő feletti zenés-táncos rendezvényeket, ezért a hazai fesztiválok túlnyomó többsége elmarad. a Világgazdaságnak.

 

Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ) elnöke azt mondta, számításai szerint az államnak is 80 milliárd forint bevételkiesést jelent az utóbbi rendezvények elmaradása.

 

Szerinte a fesztiválipar 37 ezer embert közvetlenül, 370 ezret pedig közvetetten foglalkoztat. Az ágazat nem csak az előadó- és alkotóművészeknek ad munkát, hiszen rengeteg ember dolgozik a fesztiválok infrastruktúráján, a technikai háttéren, a rendezvények marketingjén. A kapcsolódó vendéglátás pedig tetemes bevételt hoz a turizmusnak.

 

 

 

„A fesztiválszezon nyár végén, ősz elején véget ér, így a későbbi feloldások már nem sokat javítanak az idei helyzeten. Ugyanakkor megkérdőjelezhetetlen, hogy az emberélet a legfontosabb, és a döntéshozók rendelkeznek azokkal az információkkal, amelyekre alapozva meghosszabbították a korlátozásokat. Ezt természetesen el is fogadják a fesztiválok” – fogalmazott Márta István. A lap megjegyzi, szükséges lenne, hogy a belépőjegyek áfakulcsát 5%-ra mérsékeljék.

 

(Fotók: MTI)

 

 

Mégsem marad el, megrendezik az idei Egri Bikavér Ünnepet

De a főbb zenei programokat törölni kell, a kormány korlátozásai továbbra sem engedik az 500 fősnél nagyobb koncertek megrendezését. Az Egri Bikavér Ünnep hivatalos Facebook-oldalán jelentették be a csütörtöki kormánydöntés után: hiába a korlátozó rendelkezések fenntartása, lesz XXIV. Egri Bikavér Ünnep.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló