2024. február 24., Szökonap

Mindenki ügye

#orbán viktor #magyar honvédség #rezsicsökkentés

Orbán Viktor rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoz létre


A miniszterelnök a bankok, a biztosítók, a nagy kereskedelmi láncok, az energiaipari és kereskedő cégek, a telekommunikációs vállalatok és a légitársaságok extraprofitjából finanszírozná ezt a két pénzalapot.

 

Orbán Viktor a szerdai kormányülés után a Facebook-videójában alábbiakat mondta el:

 

"A háború elhúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul, és ez együtt drasztikus áramelkedésekhez vezet. Ma a rezsicsökkentés Magyarországon védi a a családokat, de az energia ára emelkedik, így ez egyre nehezebb és költségesebb. A honvédséget is meg kell erősítenünk. Mindenközben az emelkedő kamatok révén a bankok és a nagy multicégek nagyobb haszonra, extraprofitra tesznek szert.

A kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit.

Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat,az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. Ezek az intézkedések időben korlátozottak, két évre, 2002-re és 2023-ra vonatkoznak."

rezsi
Kép forrása: Orbán Viktor / Facebook

"Akik ebben a háborús helyzetben extra hasznonra tesznek szert, azokat arra kérjük, azoktól elvárjuk, hogy segítsék az embereket, és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez. Ahogy vállaltuk, a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is meg fogjuk védeni. A részletek és a számok a holnapi kormányinfón következnek" – tette hozzá.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló