2021. június 14., Vazul

Mindenki ügye

#kijárási korlátozások #orbán viktor #járványügyi intézkedések #bölcsőde

Néhány részletet elárult a szigorításokról Orbán: ez lesz a bölcsődékkel és a virágboltokkal

2021.03.05. 07:46

A reggeli kormányülésről érkezett az interjúra a miniszterelnök, de egyelőre nem sok új információt árult el a hétfőn életbe lépő járványvédelmi intézkedésekről.

Péntek reggeli szokásos interjújában a Kossuth Rádióban közölt néhány részletszabályt a kormányülésről érkező Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki Kormányinfón bejelentett járványvédelmi szigorításokról, ám nem túl sok új információt közölt. A kormányfő elmondta, a bölcsődék egyelőre nyitva tarthatnak (szemben a zárásra ítélt óvodákkal és általános iskolákkal), mert Orbán szerint a fertőzések most “olyan alacsony számokat mutatnak ott, hogy megpróbáljuk őket nyitva tartani".

A másik lényegi információ a kormányfő részéről az volt, hogy a közelgő nőnap miatt március 8-án, azaz hétfőn még nyitva tarthatnak a virágboltok, de 9-én már be kell zárniuk.

A járványügyi szigorítások többi részlete hamarosan a Magyar Közlönyben fog megjelenni, amelyről az Egri Ügyek is beszámol majd.

 

Orbán Viktor interjújában még elmondta, április első hetére el akarják érni a 2,4 millió beoltást, május elejére 4,7 milliót, júliusra pedig a 8 milliót.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló