2021. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#orbán viktor #kossuth rádió

Orbán Viktor: Pénzügyileg számunkra veszteséges bent lenni az EU-ban

Nagy Donát 2021.09.17. 08:55

A miniszterelnök szerint azért nem küld elég pénzt Brüsszel, mert nem akarjuk beengedni a meleg aktivistákat az iskoláinkba. De mi nem engedünk a zsarolásnak. Interjú a Kossuth Rádión.

Orbán Viktor miniszterelnök több hetes szünet után ült be ismét a Kossuth Rádió mikrofonja elé.

 

Az interjú a baloldal „elmúlt nyolc évével" kezdett, és a szokásos panelekből álltak a mondatok: elvették a családok pénzét, csökkentek a bérek, alacsonyak voltak a nyugdíjak. Természetesen sok szó esett a több, mint 15 évvel korábban elhangzott Őszödi beszédről is.

 

Következett a sorban Brüsszel, mivel a pandémia után az ország újraindításához pénz kell, de állítólag ők nem akarnak nekünk küldeni.

 

Orbán Viktor szóba hozta a legutóbbi nemzeti konzultációt, örül neki, hogy ennyi ember kitölti és elmondja a véleményét, például a migrációról. Azt is mondta, hogy a kormány mindig is törekedett arra, hogy a konzultációknak legyen is következménye.

A nyugatiak, és az európai kormányok azt akarják, hogy a gyermekeink szexuális felvilágosítása a szülőktől átkerüljön az aktivistákhoz

– jelentette ki a miniszterelnök egy újabb fideszes panelt előhúzva, ami természetesen azt is jelenti, hogy Brüsszel az országunkat támadja.

orban-mti (1)
Fotó: MTI

 

Orbán Viktor szerint olyan jó a magyar gazdaság, hogy minden rászorult családnak vissza fogják adni a megélhetését, és visszaadják a 13. havi nyugdíjat. A fellendülés alapja pedig a munka. Sajnálja, hogy Magyarország anno elvesztette a természeti erőforrásait, de ezt a leleményességünkkel és a kitartásunkkal tudjuk pótolni.

Ha dolgozunk, van pénz, ha nem dolgozunk, nincs pénz

– jelentette ki, majd azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc a segélyezésben hisz, ő viszont a munkában.

Orbán Viktor azt mondta, hogy hiába ad több pénzt az Európai Unió, mint amennyit befizetünk, a külföldi cégek kiviszik a nyereséget, és ezért végül mínuszosak a számok.

Az Európai Unió szerinte igazából arra jó, hogy piacot ad a magyaroknak, kivihetjük a termékeket. Ezért hiába „recseg-ropog" az EU, nekünk ott kell lennünk, hogy eladhassuk a magyar termékeket a többi országban.

 

Újra előjött, hogy a miniszterelnök szerint Brüsszel azért nem akarja odaadni az ország újraindításához szükséges pénzeket, mert nem akarjuk a meleg aktivistákat beengedni az iskolába. De ez nem is baj, mert ezek a pénzek úgyis csak hitelek lennének.

A pandémiáról azt mondta, hogy ő egyedül az oltásban hisz, az tudja csak megállítani a járványt. Kötelező maszkhasználatot, lezárásokat nem szeretne bevezetni.

Orbán szerint azért rosszak az oltási számok, mert egyszerűen „magyarok vagyunk", ez egy karakterjegyünk. Ő nagyon jól ismeri az országban élők természetét, és szerinte is nehéz rávenni olyanra az embereket, amit nem akarnak. De kötelezővé (néhány kivételtől eltekintve) nem fogja tenni az oltást.

 

A pápalátogatásról azt mondta, hogy I. Ferenc pápának semmilyen kötelezettsége nem volt, egyszerűen azért jött el hozzánk, mert ezt akarta. Bár nem feszegették a migrációs kérdést, de bízik benne, hogy ugyanazt gondolják, bár máshonnan közelítik meg a témát. Annak viszont örül, hogy a család kérdésében ugyanazt vélik az egyházfővel.

Ez a látogatás Magyarországot felértékelte

– jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint nálunk szabad zsidó élet is van, bezzeg nyugaton nincsenek ekkora biztonságban a különböző vallások tagjai.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló