2024. június 18., Arnold Levente

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #oltás #orbán viktor #nyugdíj #negyedik hullám #afganisztán

Orbán Viktor: 50-56 ezer forintos nyugdíjprémium jöhet

Barna Benedek 2021.08.22. 09:12

A járványhelyzetről, a gazdaságról és az afgán misszióról is beszélt a kormányfő a közrádióban.

 

Orbán Viktor az MTI beszámolója szerint a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a járványról szólva azt mondta: készülni kell arra, hogy a negyedik hullám már "kopogtat az ajtón". A legerőteljesebben és leghangosabban nem is a mi ajtónkon, hanem a környező és a nyugat-európai országok ajtaján, de a tavalyi helyzethez hasonlóan Magyarországot sem fogja elkerülni a negyedik hullám.

 

A miniszterelnök szerint a kormány egész nyáron dolgozott, hogy felkészítse erre az országot: folyamatosan üléseztek az operatív törzsek, megszervezték az iskolai oltásokat, elindították a harmadik körös oltásokat. Orbán az oltások fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy ha a megfelelő védettségi szint kialakul az országban, a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval. Elmondta: szeptember 1-jétől újabb nagy oltás melletti kampányt indítanak.

 

A műsorban beszélt a gazdaságról is, amely szerinte "száguld", ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni. Ennek összege a gazdasági növekedés mértékétől függ, Orbán Viktor jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet.

D_MTI20210822001
Fotó: Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Közölte továbbá: bízik abban, hogy Magyarország eléri az éves 5,5 százalékos gazdasági növekedést, mert ekkor adót tud visszatéríteni a gyermekeseknek. A 13. havi nyugdíj visszavezetését is folytatnák és az is cél, hogy 25 éves korig ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni - mondta.
   
Szóba került Afganisztán is, és Orbán elmondta: vannak még magyarok Afganisztánban, katonák is, őket biztonságosan ki kell menekíteni az országból. A kormányfő kiemelte: hálásak a katonai akciókban részt vevőknek, amiért vállalják a jelentős kockázatot. Magyarország azokat az afgánokat is kihozza, akik életveszélyben lehetnek, mert együttműködtek Magyarországgal az elmúlt tizenöt-húsz évben - tette hozzá.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló