2022. január 18., Piroska

Mindenki ügye

#orbán viktor #interjú

Orbán Viktor: megszüntetjük a feleslegessé vált oltóhelyeket és döntenek az önkormányzatokról

Nagy Donát 2021.06.04. 08:21

A kormány szerint elmúlt a veszély, győztünk meg minden.

A miniszterelnök ma fél órás beszámolót tartott a Kossuth Rádióban. A Telex azt írja, hogy Orbán szerint lejtmenetbe került a halálozások száma. A tömeges oltásról át fognak állni a készenléti oltásra, azaz fenntartanak néhány oltóhelyet, azok számára, aki kér oltást. A többi oltóhelyet viszont hamarosan megszüntetik, mivel a teljes magyar lakosság 54 százaléka már megkapta az első, és 38 százaléka a második oltást. A gyerekek oltásáról nem akarnak kampányt indítani.

 

Azt mondta, a magyar védettségi igazolvány „minőségét tekintve kiemelkedő”. Sőt, a többi európai ország szerinte sehol sincs hozzánk képest, hiszen máshol még maszkot is kell viselni. "Ott depresszió van”, de „mi már szabadok vagyunk”, mondta. 

maxresdefault
Fotó: MTI

 

A pedofil-törvényről úgy nyilatkozott, hogy a kormány nem akar beleszólni senkinek az életvezetésébe, de nem akarják, hogy a gyerekek egészséges fejlődésére valami károsan hasson. A döntés szerinte azért lassú, mert nem akarnak olyan törvényt hozni, amit később megbánnának.
A miniszterelnök szerint várhatóan még ma döntenek arról, hogy a közeljövőben újra összeülhessenek az önkormányzatok képviselő-testületei. Azaz hamarosan már újra ezek dönthetnek a helyi ügyekben, és nem a polgármesterek a saját jogkörükben.
A szomszédos országokkal való viszonyunkról a trianoni emlékezet kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a Kárpát-medencében senki nem teheti meg, hogy „nem kalkulál velünk, magyarokkal”. 

 

Ahogy a Telex remekül összefoglalja, Orbán Viktor 10 éve csak és kizárólag a kormányközeli sajtónak ad interjút, a Kossuth rádióban rendszeresen szólal meg péntekenként. A formátum interjú, ám váratlan, meglepő kérdést nem szokott kapni, ráadásul a kérdések sokszor leginkább állítások.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló