2024. július 21., Dániel Daniella

Mindenki ügye

#védőoltás #orbán viktor #lazítás

Orbán Viktor bejelentése: már szerdától nyithatnak az üzletek, megvan a 2.5 millió beoltott

2021.04.06. 17:29

A miniszterelnök közlése szerint a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, így szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. Orbán Viktor a Facebook-oldalán kedden délután közzétett videóban azt mondta: "A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk. 2,5 millió honfitársunk beoltva.".
   

A kormányfő úgy fogalmazott: "egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina".
    

Orbán Viktor közölte: egy hónap alatt két és félszeresre növelték a beoltottak számát. Ezért - folytatta - holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. Hozzátette, járványügyi intézkedések lesznek. Ezek betartását kérte. Közölte azt is: az oltást hasonló tempóban folytatják.
   

Megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, a magyar embereket pedig arra kérte, hogy regisztráljanak, és vegyék fel az oltást. "Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!" - fogalmazott.

 

Az ezzel kapcsolatosan a Magyar Közlönyben korábban megjelent rendeletek szerint, ha megvan a 2.5 millió beoltott, akkor a kijárási tilalom időszaka este 10 óra és reggel 5 óra között lesz, az üzletek kötelező zárva tartási időszaka pedig 21.30 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul. Szerdától lesz érvényes az is, hogy a tíz négyzetméteres vagy ennél kisebb vásárlótérrel rendelkező üzlet vásárlóterében az ott foglalkoztatottakon kívül egy időben egy vásárló tartózkodhat, a tíz négyzetméternél nagyobb vásárlóterű helyeken az ott foglalkoztatottakon kívül egy időben legfeljebb átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat. A szolgáltatások is újraindulhatnak, azonban a vendéglátóhelyek nem nyithatnak még ki.

 

A pontos részletek még a mai nap folyamán érkezhetnek a Magyar Közlönyben. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló