2021. május 14., Bonifác

Mindenki ügye

Orbán bejelentése: év végéig nem kell törleszteni a hiteleket

2019.11.30. 00:00

A koronavírus okozta gazdasági visszaesés miatt jelentett be jelentős könnyítéseket a miniszterelnök. Bizonyos ágazatokban eltörlik a járulékfizetést is.

 

Facebook-oldalán tett bejelentést Orbán Viktor miniszterelnök, ám a tervezett 15 órai kezdés után nem sokkal lefagyott a közvetítés, amit így az M1 televízióban sem tudtak levetíteni. Később elérhetővé vált a videó. Ebben Orbán elmondta, a vészhelyzet hetedik napján új intézkedéseket hoztak:

 

- A magánszemélyek és a vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségeit az év végéig felfüggesztik.

 

- A rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbításra kerülnek.

 

- A csütörtöktől felvett fogyasztási (áru) hitelek THM-jét (teljes hiteldíj-mutató) a jegybanki alapkamat plussz 5 százalékában maximálják.

 

- A válság által veszélyeztetett szektorokban (turizmus, vendéglátás, személyszállítás, sport, kultúrális ágazat stb.) a járulékfizetési kötelezettséget megszüntetik. A munkavállalók járulékát jelentősen csökkentik, nyugdíjjárulékot sem kell fizetniük, az egészségbiztosítási járulék a törvényi minimumra csökken. Mindez egyelőre június 30-ig érvényes.

 

- A KATA-val adózó taxisok átalányadó-kötelezettségét megszüntetik június 30-ig.

 

- A veszélyeztetett ágazatokban a megkötött bérleti szerződéseket nem lehet felmondani, a bérleti díjakat nem lehet megemelni.

 

- Elengedik a turizmusfejlesztési hozzájárulást június 30-ig.

 

- Rugalmasabbá teszik a munkavállalási szabályokat.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló