2021. május 12., Pongrác

Mindenki ügye

#középiskola #oltás #orbán viktor #érettségi #nyitás

Orbán Viktor: a középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi után

ugytudjuk.hu 2021.04.09. 08:36

Júniusig hétmillió embert szeretnének beoltani.

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádiós interjújában bejelentette: az általános iskolákkal szemben a középiskolák csak május 10-én nyitnak ki, vagyis az érettségik után. Utóbbi kapcsán közölte: szóbeli nem, csak írásbeli érettségik lesznek.

 

Bár friss járványügyi adatokat ezúttal nem közölt, az kiderül, hogy úgy számolnak, hogy június elejére hétmillió embert oltanak be.

 

A miniszterelnök szerint "ilyen félháborús" állapotokat még nem láttunk, az embereknek előbb-utóbb elege lesz belőle, ezért felértékelődik az a szó, hogy béke" - fejtette ki. Orbán szerint ahhoz, hogy a vírust az oltásokkal legyőzzük, regisztrálni is kell. Utóbbi kapcsán jó hírnek nevezte, hogy átléptük a négymilliós számot, de "ennél több kell", ezért híres emberek részvételével kampányt indítanak.

 

Közölte: "ha minden jól halad", akkor már 2,7 millió beoltott fölött vagyunk, a négymilliót pedig május elején érjük el. Reményei szerint ezt követően 10 nap alatt beadnak újabb egymilliót, "június elejére pedig 8 millió felnőttből be tudunk oltani hetet" - mondta, ám hozzátette: Attól fél, hogy nem lesz annyi regisztrált, mint amennyi vakcina.

 

Megnyugtatott mindenkit, a június 15-én kezdődő foci-Eb-re mindenki meg megkapja majd az oltást, aki szeretne a helyszínről szurkolni.

Orbán mti Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Nem maradhatott ki Brüsszel sem, Orbán szerint "ugyanaz történt, mint a migrációval"."Már az elején mondtuk, hogy nem csak az árat, de az időpontot is nézni kell, nem szabad feladni a nemzeti vakcinabeszerzést" - mondta a miniszterelnök, aki szerint az idő őket igazolta.

 

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy ha elérjük a négymilliós oltottságot május elejére, akkor nyithatnak a szállodák, éttermek, és közösségi események. 

 

Egyelőre  az iskolák újranyitása következik, ennek kapcsán a kormányfő úgy érvelt: nincs értelme néhány napra kinyitni a középiskolákat, hiszen hamarosan kezdődnek az érettségik. Vagyis eszerint a középfokú oktatási intézményeket május 10-én nyitják. Hozzátette: ahogyan tavaly, úgy idén is csak írásbelik lesznek, "mert ez így fair".

 

Beszélt az ellenzékről is: "Nem hiszek nekik, a baloldal oltásellenes" - adta meg az alaphangot a miniszterelnök, aki úgy vélte, az ellenzék beadott egy határozati javaslatot, hogy a parlament tiltsa be az orosz és kínai vakcinát. "Ha ezt elfogadtuk volna, akkor sokan meghaltak volna" - mondta.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló