2021. október 17., Hedvig

Mindenki ügye

#koronavírus #orbán viktor #kossuth rádió #anya

Orbán elmondta, már a saját anyja is feloldaná a korlátozásokat, majd jött egy büntető egysoros

ugytudjuk.hu 2021.02.05. 08:25

Mintha egy hollywoodi akciófilmből idézett volna a miniszterelnök péntek reggel.

Szokásos pénteki interjúját adta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök, aki azzal kezdett, hogy 264 ezer 530 embert oltottak be eddig, és 92 ezren vannak, akik már a második oltást is megkapták. A miniszterelnök azt mondta (mintha egy hollywoodi akciófilmet idézne, bár kissé sután), hogy fordulóponthoz érkeztünk,

 

hiszen eddig a vírus vadászott ránk, most pedig ez már fordítva van.

 

A kormányfő szerint 275 ezer 764 olyan magyar van, aki védett, mivel átesett már a betegségen. Orbán szerint március elejére érünk oda meg fogja haladni az 1 millió főt a védettek száma, március 15-re pedig minden olyan 60 év feletti magyar állampolgárt be fognak oltani, aki regisztrált. Április elejére, megközelítjük a 2 millió beoltott magyart.

orban-viktor-kossuth-radio-interju-mti-szigetváry-zsolt

Hozzátette: az orosz vakcina jövő héten érkezhet meg az országba. Orbán arról is beszélt, hogy a világban most csata van a vakcinagyártók között.

 

Majd a miniszterelnök kitért arra, hogy már az anyja is azt kéri tőle, hogy tegyen valamit a korlátozások ellen.

 

Ezzel azonban még várni kell. De, hogy pontosan megtudja a kormány, hogy mire van igény, online nemzeti konzultációt indítanak. Február végén két hétig lesz alkalma mindenkinek konzultálni a kormányfő szerint. A gazdaságvédelmi akciótervben pedig július elejére érnek el oda, hogy az agrár és vidékfejlesztési ágazatot is "bedörrentsék".

 

Orbán a vendéglátósokhoz érve elmondta, hogy az ágazat szereplőinek igaza volt. Eddig tényleg késtek a kifizetések a bürokratikus ügyintézés miatt, ezen most változtatnak és utófinanszírozásból, előfinanszírozásba teszik át a vendéglátósokat. A kormányfő azt ígérte, hogy februárban mindent rendeznek.

 

A kormányfő arról is beszélt, hogy a vállalkozásoknak 10 millió forintos hitel adnak, amit 10 év alatt kell majd visszafizetni és lesz arra lehetőség, hogy az első 3 évben a hitelt felvevőknek még ne kelljen törleszteniük.

 

Arra a kérdésre, hogy a nem beoltottaknak kell-e korlátozásra számítani, Orbán egyelőre kitérő választ adott. 

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló