2021. május 14., Bonifác

Mindenki ügye

Újabb rendkívüli intézkedések: felfüggesztik a KATA-fizetést és a kilakoltatást, hosszabb GYES

2019.11.30. 00:00

A koronavírus miatti veszélyhelyzetben a kormányfő kiterjesztette az eddigi kedvezmények körét.

 

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett az Operatív Törzs hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök azzal kezdte mondandóját, hogy a rendkívüli jogrend kihirdetésére azért volt szükség, mert nem volt ellenszer és az még nem elérhető. A szokásos rendben, a megszokott életben nem fogjuk tudni megszervezni Magyarország védelmét, ezért kellett a veszélyhelyzet. 


Négy vonalon szervezték meg a védekezést: katonai, rendőri, egészségügyi és gazdasági védekezés. 167 azonosított fertőzés volt reggel 6 órakor. A tényleges szám az ennél jóval magasabbak lehetnek, a becslések túl tág határok között mozog, de ez jóval nagyobb, mint az igazolt betegszám. 


7 halálos áldozata van eddig a járványnak, átlagéletkoruk 69 év volt.

 Orbán Viktor azt mondta, orvosi maszkból 1 millió 500 ezer áll rendelkezésre, védőruhából 170 ezer, lélegeztetőgépekből 2560 áll rendelkezésre. Nyugaton mindenből hiány van, amit keleten lehet beszerezni, a szállítmányok folyamatosan érkeznek. A döntésekről szólva azt mondta: holnap reggeltől, az intenzív ágy mellett dolgozó orvosok és ápolók speciális maszkot kapnak.

 

Az eddigi gazdasági intézkedéseket kiegészítették: a taxisok után további 84 ezer vállalkozónak adnak mentességet a KATA-fizetés alól. Az érintett szakmákat, tevékenységi köröket rendeletben részletezik majd, de Orbán megemlítette a fodrászokat, előadóművészeket, víz-, villany- és gázszerelőket is.

 

A március 1-e előtt keletkezett KATA-hátralékra haladékot adnak, a végrehajtásokat és kilakoltatásokat felfüggesztik. Ugyanez igaz az adótartozásokra. Azok a GYED ÉS GYES jogosultságok, amelyek lejárnának, azokat meghosszabbítják a vészhelyzet alatt.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló