2021. október 27., Szabina

Mindenki ügye

#orbán viktor #béremelés #nyugdíjprémium

Orbán: sajnos mindenki bérét nem lehet megemelni egyszerre

Nagy Donát 2021.10.08. 08:09

A 13. havi nyugdíjat azért igyekszik elintézni a választások előtt.

Nem félős típus, de felveszi a jövő héten a harmadik oltást – jelentette be a kormányfő a ma reggeli interjú stílusban felvett beszédében a Kossuth rádióban.

 

Orbán Viktor szerint a magyar családokat meg tudja gyötörni a rezsiár. Szerinte ha piaci energiaárak lennének, akkor most 360 ezer forinttal kellene többet fizetni évente egy magyar családnak. Ezért ki kell tartania a kormánynak a rezsicsökkentés mellett, és szerinte nem lenne helyes, ha a háztartások energiaellátását világpiaci áron oldanánk meg.

orban
Fotó: MTI

Orbán Viktor azt mondta, hogy a magyar gazdaság elérte azt a szintet, ami a járvány előtt volt. De a gazdaság teljesítménye attól függ, hogyan dolgoznak az emberek, munkások. Most lehetőség van bizonyos lépések megtételére: a nyugdíjasoknak nyugdíjprémiumot fizetnek, ami jövő hónapban 80 ezer forint pluszt jelent ez a nyugdíjasoknak. A családoknak is visszaadják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat, felső határ mellett. Ápolónők bérét 21 százalékkal emelik fel január 1-jétől, és bízik benne, hogy a teljes 13. havi nyugdíjat is kifizetik jövőre.

 

A bölcsődékben dolgozók és a kulturális területen foglalkoztatottak bérét 20 százalékkal emelik meg januártól. A tanári béremelésről a miniszterelnök azt mondta, hogy sajnos mindenki bérét nem lehet megemelni egyszerre.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló