2024. április 15., Anasztázia Tas

Mindenki ügye

#orbán viktor #ukrajna #veszélyhelyzet #háború

Orbán már be is jelentette, hogy háborús veszélyhelyzetet hirdetnek

Barna Benedek 2022.05.24. 17:52

Kedd éjféltől lép életbe.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, kedd délelőtt fogadta el a parlament az Alaptörvény tizedik módosítását, amelynek értelmében ezután a kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is. A megszavazott módosítást Novák Katalin köztársasági elnök hamar aláírta, és miután a régi-új miniszterek délután esküt tettek, Orbán Viktor kormányfő be is jelentette, hogy 

az ukrajnai háború miatt a komány az Alaptörvényben biztosított jogával élve kedd éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet.

"Egyetlen percet sem vesztegettünk, mert a szomszédunkban háború zajlik. Egy olyan háború, amelynek még senki sem látja a végét" – fogalmazott a miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban.

orban-veszely
Kép forrása: Orbán Viktor / Facebook

Orbán hangsúlyozta, hogy ez a háború folyamatos veszélyt jelent Magyarországra, kockára teszi a fizikai biztonságunkat és veszélyezteti a gazdaság és a családok energiaellátását és anyagi biztonságát is. Ahogy korábban sokszor, ezúttal is arról beszélt, hogy ki kell maradnunk ebből a konfliktusból.

 

Ehhez, és hogy megvédjék "a családok anyagi biztonságát" Orbán szerint "mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség", ezért hirdetnek veszélhelyzetet, ami a járvány elleni védekezés alatt bevezetett veszélyhelyzethez hasonlóan "lehetővé teszi a kormánynak, hogy azonnal reagáljon és minden lehetséges eszközzel megvédje Magyarországot és a magyar családokat".


Az első döntésekről holnapra ígért tájékoztatást Orbán.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló