2022. augusztus 18., Ilona

Mindenki ügye

#koronavírus #orbán viktor #kossuth rádió

Orbán idén nem tart évértékelő beszédet, szerinte húsvétig két és fél millió embert lehet beoltani

MTI/ugytudjuk.hu 2021.02.12. 08:58

A miniszterelnök szerint is romlanak a járványadatok. Közönség nélkül pedig nem szól a nemzethez élő tévéadásban, így maradnak a péntek reggeli rádióbeszédek.

 Ha a kínai vakcinával is elkezdődhet az oltás, akkor húsvétig minden eddig regisztráltat be lehet oltani a koronavírus ellen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

    

A kormányfő jó hírnek nevezte, hogy már mintegy 700 ezren védettek Magyarországon: 310 ezren már legalább egy oltást megkaptak, 383 ezren pedig már igazoltan átestek a betegségen.
    

Rossz hír azonban, hogy a fertőzések számának csökkenése megállt, újra emelkedik - mutatott rá, ismertetve a friss adatokat, amelyek szerint az új koronavírus-fertőzöttek száma 1860, elhunytak 99-en, kórházban 3828-an fekszenek, lélegeztetőgépen pedig 299-en vannak.
    

"Tartanunk kell a szabályokat" - hangsúlyozta a miniszterelnök, megjegyezve, hogy az utóbbi néhány napban egész Európában megfordultak a kedvező tendenciák, Magyarországon is, a feltételezések szerint a brit vírusmutáns miatt.
    

A kormányfő azt is közölte, hogy nem szükségesek további szigorítások, mert "most már van annyi vakcinánk, hogy a jól megszervezett oltással legalább annyit tudunk javítani a helyzeten, mint amennyi a helyzet természetes romlása".
    

Orbán Viktor kiemelte: ha a kínai vakcinával is elkezdődhet az oltás - ami nincs messze már -, akkor húsvétig minden eddig regisztráltat be tudnak oltani, 2 millió 448 ezer embert.

orbán Fischer Zoltán miniszterelnöki sajtóiroda mti

Eközben a Népszava arról írt: nem tart külön évértékelőt Orbán Viktor, a parlament tavaszi ülésszakának hétfői nyitó ülésén mond beszédet, ami egyben „évértékelőként” is szolgál majd.

 

A lap szerint a miniszterelnök és stábja sokat hezitált az évértékelő megtartásával kapcsolatban, mivel a koronavírus járvány miatt csak online lehetne megtartani az eseményt. Úgy pedig korántsem lenne olyan hatásos, mint egy nagyszabású kampányrendezvény. A lap szerint mivel nem lenne érzékelhető közönsége, nem érdemes „devalválni” a miniszterelnöki évértékelőt. Megjegyzik, Orbán legelső miniszterelnökké választása óta minden évben tartott évértékelőt, hagyományosan a tavaszi parlamenti ülésszak előtti hétvégén.

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló