2022. január 28., Károly Karola

Mindenki ügye

#orbán viktor

Orbán: "El kell fogadni azt, amit anyáink mondtak, hogy aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét"

Nagy Donát 2022.01.14. 09:37

Egy hónap után ismét a Kossuth Rádióban beszélt a miniszterelnök. Szóba kerültek a pedofilok, az oltási akcióhét és persze a csirkefarhát is.

A műfajilag interjúnak minősülő beszélgetés során Orbán Viktor többek között az oltási akciókról, inflációról és persze az élelmiszerárstoppról is beszélt, írja az Ugytudjuk.

 

Közölte: bár a vakcina az "aduász" a delta és az omikron ellen, ennek ellenére senki ne bízza el magát azért, mert utóbbi gyengébbnek tűnik. 

Éppen ezért januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltási akciót tartanak: ezeken a napokon előzetes időpontfoglalás nélkül lehet kérni az oltást a szakrendelőkben és az oltási pontokon.

10201113
Illusztráció, fotó: MTI

 

Hozzátette: az állam, a közigazgatás, az egészségügyi rendszer készen áll arra, hogy mindenkit beoltsanak; kétmilliónál több Pfizer- és 700 ezer Moderna-vakcina áll rendelkezésre.

Kiemelte: a szakemberek azt javasolták a kormánynak, hogy támogassa a negyedik oltás felvételét, ezt a háziorvosával folytatott konzultáció után bárki megteheti.

Beszélt az utóbbi napok kormányzati csodafegyveréről is. Mint mondta: a szerb példát nézték meg az élelmiszerek árának befagyasztásáról, hiszen "tanulni sohasem szégyen".

Mi egy olyan kormány vagyunk, mi hiszünk abban, hogy a piacnak van egy olyan szabályrendszere, ami képes elrendezni a gazdasági rendet.

– mondta. Úgy vélte: olyan infláció van Európában, ami "eltéríti a gazdaságot", ezért emelni kell a béreket és korlátozni bizonyos területeken az árakat (arról ugyanakkor nem beszélt, hogy az előállítók veszteségét ki fogja és hogyan megfizetni).

 

A miniszterelnök szerint a boltoknak mindig kötelező lesz ezeket a termékeket a polcokon tartani. Hozzátette: ellenőrizni és büntetni is fognak, ha ezt nem tartják be. 

 

Mint mondta,

ezt a nehezebb inflációs időszakot ezzel kibekkeljük.

Az ijedősebbek megnyugtatására közölte: a kormány felkészült arra, hogy Brüsszellel szemben megvédjük a magyar élelmiszerár-stopot, mert "ott másképp gondolkodnak, mint itt". 

 

Természetesen az ellenzék is megkapta, ami jár nekik: ők ugyanis "annyit sem tudtak mondani, hogy ez jó".

 

Előkerült a gyermekvédelminek nevezett népszavazás is. Ennek kapcsán a miniszterelnök közölte: A gyerek nevelése a szülő joga, „mindegy, hogy homo vagy hetero”. A miniszterelnök szerint fontos a szülő segítsége és nem szabad hagyni, hogy beférkőzőn az iskolákba a propaganda (mármint az LMBTQ és Brüsszel, a kormányzati már ott van).

 

Megerősítette: nem ok nélkül nevezik pedofiltörvénynek a törvényt. Mint mondta: a gyerekek sokszor ki vannak téve a pedofiloknak. 

 

Emlékeztetett: a minap egy több száz fős pedofil hálózat bukott le Németországban, ám mint hozzátette:

"El kell fogadni azt, amit anyáink mondtak, hogy aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét".

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló