2024. február 29., Elemér

Mindenki ügye

#koronavírus #védőoltás #oltás #orbán viktor

Orbán: az oltásellenesek is rá fognak jönni, hogy vagy beoltatják magukat, vagy meghalnak

Nagy Donát 2021.11.19. 08:19

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádiós megnyilatkozásában közölte: előbb-utóbb mindenkinek be kell magát oltania.

A neheze most jön, nyakig vagyunk a negyeduk hullámban. Mindenki elkaphatja a vírust, de nem mindegy, hoggy milyen következményekkel. Akik nincsenek beoltva, azok életveszélyeben vannak [...] Nem szívesen használom a felelőtlenség szót, de itt azért többről van szó

– mondta Orbán Viktor annak kapcsán, hogy az oltatlanok mások életét is veszélyeztetik. Hozzátette: a védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, ezek csak lassítják a járvány terjedését. Ami megvéd, az az oltás.

orban
Fotó: MTI

Obán Viktor megismételte: mindenki vegye fel a harmadik oltást, mint mondta, ő is felvette a harmadikat is.

A második oltás után négy hónappal az oltás védereje gyengül, ezért a harmadik oltás indokolt. A harmadik oltás utáni védettségi szint jóval magasabb, mint a második oltás utáni. Nem szoktam az oltáselleneseket ekézni, mindenki jogában áll dönteni a saját életéről, de most nem tudok mást mondani, hogy a baj oka az, hogy nincs mindenki beoltva. Ha mindenki be lenne oltva, akkor nem lenne negyedik hullám, csak hullámocska

– mondta, majd hozzátette: a jövőben nem tudjuk elkerülni, hogy mindenkit beoltsunk.

Kiemelte: A végén mindenkinek be kell magát oltani. Az oltásellenesek is rá fognak jönni, hogy vagy oltatják magukat, vagy meghalnak.

Úgy vélte: meg kell győzni az oltásellenesek arról, hogy ha be vagyunk oltva például a mumpsz, bárányhímlő ellen, akkor most is tegyük meg. 

A járványügyi intézkedéseket követően a benzinár befagyasztásról és rezsicsökkentésről beszélt, amit röviden összefoglalunk: Brüsszel és a multik "vért hánynak" a rezsicsökkentéstől, a baloldal pedig elfordult az emberektől és nem támogatja az intézkedést.

 

Mint ismert, a kormány döntése értelmében szombattól ismét kötelező zárt térben a maszkviselés. 

 

Eszerint az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

 

A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

 

Fontos részlet, hogy a munkáltatók nem tilthatják meg a maszkhasználatot.

 

Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme, valamint a betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele december 10-ig, ha előző oltásuk óta már 180 nap eltelt. Továbbá egészségügyi dolgozó nem szüntetheti meg jogviszonyát a veszélyhelyzet ideje alatt.

 

via Ugytudjuk

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló