2021. október 23., Gyöngyi

Mindenki ügye

#európai unió #óraátállítás #nyári időszámítás

Úgy tűnik, mégsem a hétvégi óraátállítás lesz az utolsó az Európai Unióban

2021.03.25. 14:14

Korábban az átállítás eltörléséről döntöttek, de még nem vált hivatalossá a dolog, és a járvány miatt most valószínűleg egy darabig nem foglalkoznak a kérdéssel.

Hiába szavazták meg az eltörlést, az óraátállítás ügyét tovább halasztják – írja az Időkép.

 

A portál cikke emlékeztet: vasárnap hajnali 2 óráról 3-ra állítjuk az órákat, megkezdődik a nyári időszámítás, este egy órával tovább lesz világos.

 

Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta ugyan az óraátállítás uniós szintű eltörlését, éppen ezért korábban úgy volt, hogy a mostani lesz az utolsó átállítás. Ez azonban még nem dőlt el hivatalosan, ugyanis az EU Tanácsa még nem jutott dűlőre ez ügyben.

 

Mint az Időkép írja: a tagállamoknak részben egységes álláspontra jussanak arról, hogy a téli, vagy nyári időszámítást kívánják megtartani, ezzel lecsökkentve a gazdasági következményeket. Az óraátállítás eltörlésének hivatalossá válását ráadásul mos az is akadályozza, hogy az unió tevékenységét lekötik a koronavírus-járvány kapcsán való intézkedések. A témát így tovább napolják, és valószínűleg októberben is halasztani fogják, egészen addig, amíg nem sikerül a járványt megfékezni.

óraátállítás-Ujvári Sándor-MTI
Fotó: Ujvári Sándor / MTI

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló