2023. december 9., Natália

Mindenki ügye

#onlyfans #NAV

OnlyFans miatt bukott el a NAV-vizsgálaton egy magyar celeb

Pintér Bence 2023.11.10. 11:18

„Formás idomokról készült képeket, videókat” töltött fel a honlapra, adózni elfelejtett utána.

Úgynevezett felnőtt tartalmú képek és videók internetes feltöltéséből mintegy 15 millió forint bevételt szerzett az az adózó, akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogkövetési vizsgálatot végzett. A bevételét elmulasztotta feltüntetni bevallásaiban, azonban a jogkövetési vizsgálat hatására önellenőrzést nyújtott be, és mintegy hárommillió forint fizetendő adója keletkezett.

 

A NAV nemcsak saját adatbázisai, például az Online Számla adatok vagy nemzetközi forrású információk alapján választja ki ellenőrzésre az adózókat.

Mint írják, az adóhatóság szünet nélkül monitorozza az internetes tartalmakat, online piactereket, közösségi oldalakat is, ezek szerint az OnlyFanst is véletlenül pont csekkolta valaki.

 

Kockázatelemzői jogsértés gyanúja esetén ellenőrzést kezdeményeznek.

Így történt ez annál a celebnél is, aki egy brit közösségi platformról mintegy 15 millió forint bevételre tett szert. A közösségi oldal a „kreatív” tartalomgyártókat és „rajongóikat” hozza össze. A formás idomokról készült képeket, videókat havidíj fejében tekinthetik meg a rajongók, de további díjért egyedi kéréseket is megfogalmazhatnak. A tartalomgyártó korábban adószámot váltott ki tevékenységéhez, azonban a képek feltöltéséből származó bevételét nem tüntette fel bevallásaiban.

A NAV megkereste a számláját vezető pénzintézetet, és a banki kivonatokon feketén-fehéren látszott a külföldi jövedelem. A jogkövetési vizsgálat hatására a bevallásait önellenőrizte, aminek nyomán mintegy hárommillió forinttal növekedett fizetendő adója. Az ilyenkor kötelező önellenőrzési pótlék lerovásával az adóbírság, a mulasztási bírság és a késedelmi pótlék alól is mentesül az adózó.

 

A tartalomszolgáltató platformon szerzett jövedelem adózásáról részletes információk olvashatók a NAV honlapján.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló