2024. április 12., Gyula

Mindenki ügye

#posta #magyar posta

Olyan kevés a bér, hogy fehér hollóból több van, mint új postásból

Nagy Donát 2021.06.01. 08:31

Egyelőre nem akarnak a postásoknak több pénzt adni.

Megkezdődött hétfőn a bértárgyalás a Magyar Posta Zrt.-nél, miután a kormány a múlt héten engedélyt adott a legnagyobb állami közszolgáltató cégek vezetőinek az egyeztetésekre – írja a Népszava.

DEBRE20180404008
Fotó: MTI

 

A cikk szerint bár már nyár van, egyelőre nem derült ki, hogy mit kínál a vállalat a 28 ezer dolgozójának 2021-re, és az első tárgyaláson is csak egyetlen számot ismerhettek meg a szakszervezetek: az éves egyszeri juttatás egy főre jutó összegére bruttó 136 ezer forintos ajánlatot tett a munkáltató.

A postások idén még egyetlen fillér pluszpénzt sem kaptak, ráadásul a javaslat ugyanaz az összeg, ami a dolgozók szokásos év végi elismerését jelentő keret.

Az ajánlatot várhatóan sem a Postás Szakszervezet, sem a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége, sem a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, sem pedig a Kézbesítők Szakszervezete nem fogadja el.


A postai érdekvédők eredetileg 10 százalékos bértömeg növekedést kértek.  A béremeléssel a betöltetlen álláshelyek is csökkennének, hiszen a dolgozók létszáma csökken, újak viszont nem nagyon jelentkeznek ennyi pénzért. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló