2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#tanár #pedagógussztrájk

Október 5-re hirdettek újabb sztrájkot a tanárok

Farkas Bazsi 2022.09.26. 07:53

A PDSZ arra kéri a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

 

2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon  ne vegyék fel a munkát - írja szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

 

A PDSZ arra kéri a közszféra és a versenyszféra szakszervezetei, szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy  világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy.

 

Ugyanezen a napon délután a PSZ és a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én - látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló