2024. március 3., Kornélia

Mindenki ügye

#tüntetés #hősök tere #pedofil

Odakint szörnyek járnak - tüntetést szervez kilenc tartalomgyártó, köztük Azahriah is

Csarnó Ákos 2024.02.13. 08:00

 

 

„Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk” – írták a közösségi esemény ismertetőjében az alább felsorolt online tartalomgyártók, akik péntekre tüntetést szerveznek a Hősök terére:

 

Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport)

Baukó Attila Azahriah

Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni)

Gulyás Márton

Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport)

Pottyondy Edina

Osváth Zsolt (Zshowtime)

Szabó Márton (Jólvanezígy)

Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni)

 

Álláspontjuk szerint az elmúlt napok történései arra sarkallták őket, hogy együtt lépjenek ki az online térből.

Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat.

Az aláírók szerint ami történt, az túlmutat a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén.

 

Szerintük a legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. „A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni” – tették hozzá.

Hány ilyen ügy van még, amiről nem tudunk és amit elhallgatnak? Emeld fel te is a hangod, amikor az áldozatok hangja nem hallatszik! Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent! Ne legyél közönyös!” - jelzik a szervezők.

A tüntetés február 16-án lesz, Budapesten, a Hősök terén.

 

indexkép: iStock / Getty Images

 
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló