2024. május 28., Emil Csanád

Mindenki ügye

#nyomozás #haláleset #m. richárd

Nyomozás indult M. Richárd halálának ügyében

Székely Zoárd 2022.05.13. 17:08

Az ügyvédek szerint a Dózsa György úti gázolóként elhíresült férfi nem kapott megfelelő kezelést a börtönkórházban.

 

Büntetőeljárást indított az ügyészség, miután M. Richárd jogi képviselője év elején feljelentést tett azzal, hogy a Dózsa György úti gázolásért 3 és fél év fogházra ítélt ügyfele szerinte nem részesült megfelelő egészségügyi ellátásban a tavaly decemberi agyvérzését követően – számolt be róla a 24.hu.

 

M. Richárdot áprilisban újabb agyvérzés érte, múlt hét közepétől pedig folyamatosan romlott az állapota, végül múlt csütörtökön este meghalt. 

Megkeresésére tájékoztatom, hogy a megjelölt ügyben a néhai fogvatartott jogi képviselőjének 2022. január 25-én kelt feljelentése alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt van folyamatban nyomozás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után”

– válaszolt a lap kérdéseire Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

 

Mocsai Gergely, M. Richárd ügyvédjének állítása szerint bár a férfi december 24-én kapott sztrókot, egy napig ellátás nélkül feküdt a cellájában. Jován László, aki a férfit vesztegetési ügyében képviselte, szintén arra jutott, hogy ha M. Richárd megfelelő ellátást kapott volna, nem következik be a haláleset. Ezt az állítását egy szakértői véleményre alapozta.

 

M. Richárd élettársa korábban elárulta, hogy a férfinak szívbillentyűműtétje volt, emiatt kötelező kontrollra járt hathavonta, s ilyenkor állították be a gyógyszereit, tudomása szerint erre azonban tavaly január 18-a óta már nem került sor. Elmondása szerint emellett párja szteroidfüggőségben és mellékvesekéreg-elégtelenségben is szenvedett, valamint a prosztatájával is problémái voltak, ráadásul csak egy speciális berendezéssel tudott aludni az alvászavara miatt.

 

A férfi legsúlyosabb büntetését, nyolc év fegyházat 2006-ban kapta bűnszervezet tagjaként elkövetett emberölés előkészülete miatt, valamint bűnsegédként elkövetett fegyvercsempészetért a kecskeméti maffiaperként elhíresült ügyben. Halála előtt a Dózsa György úton 2017 májusában elkövetett halálos gázolás miatt töltötte 3 és fél éves fogházbüntetését.

 

 

Címlapfotó: Mónus Márton / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló