2024. július 22., Magdolna

Mindenki ügye

#oroszország #ukrajna #novák katalin #orosz invázió

Novák Katalin ukrán nemzeti színeket használva ítélte el az orosz agressziót

Fekő Ádám/Azonnali 2022.03.18. 08:56

A leendő köztársasági elnök kapott is némi kritikát a putyinpárti szavazóitól.

azonnalipp

Bár hivatalosan most épp nem fideszes politikus Novák Katalin köztársasági elnök, így is meglepő, hogy Németh Zsolt után ő is beleállt az eddigieknél kicsit keményebben az ukrajnai háborúba, illetve annak oroszellenes részeibe: Novák Facebookra töltött fel egy ukrán nemzeti színekben pompázó képet, amin bármiféle kommentár nélkül magától idéz:

...az Oroszországból indított háború védhetetlen és megmagyarázhatatlan

– áll a szövegben.

 

Bár a kommentfal soha nem reprezentatív, Novákot azért jópáran javítják ki visszafogottan azzal, hogy igazából Oroszország nem tehetett mást, és utána kéne nézni a háború kiváltó okainak.

 

Közzétette: Novák Katalin – 2022. március 17., csütörtök

 

A jelenség azért érdekes, mert eddig minden jel szerint tényleg megosztja a Fidesz szavazóit, hogyan is kéne hozzáállni Vlagyimir Putyin már most halottak tízezreit követelt ötletéhez amellett, hogy a magyar kormány évek óta építi hol tudatosan, hol kevésbé tudatosan az oroszbarát álláspontot saját táborában.

A felmérések azt mutatják, a kormánypárti szavazók jóval kevésbé ítélik el azt, ami Ukrajnában történik, ahogy a kormánypárt kedvelt televíziós beszélő fejei is hajlamosak finoman utalni rá, hogy valójában Joe Biden hibája az egész.

Novák előtt Németh Zsolt országgyűlési képviselő jóval keményebben nyilvánult meg a fent látható módon, amikor kiírta szintén Facebookra, hogy “ruszkik haza”, a politikust még az a Számok nevű, egyszerre fideszes és orosz propagandát terjesztő oldal is helyretette, aki korábban kormánypárti politikusra egy kritikus megjegyzést sem tett.

 

🟠Ruszkik haza❗️ 🟠Legyen béke❗️🙏🏻

Közzétette: Németh Zsolt – 2022. március 17., csütörtök

 

Sokatmondó adat, hogy ez a Facebook-oldal együttműködésben áll a Pesti TV-vel is többek közt, Mészáros Lőrinc és Vaszily Miklós csatornája a háború február végi kirobbanása óta sem érezte úgy, hogy talán meg kéne szüntetni a kapcsolatot a társasággal, aminek a narratívája szerint Vlagyimir Putyin jelenleg a békét teremti meg.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

 

(Indexkép: Novák Katalin / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló