2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#novák katalin #budaházy györgy #pápalátogatás #elnöki kegyelem

Novák Katalin a pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott Budaházy Györgynek

Csarnó Ákos - MTI 2023.04.28. 08:24


A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen, ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet - tette közzé az MTI a köztársasági elnök közleményét.

 

Abban az áll, hogy a köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

 

Többek közt Budaházy György is kegyelmet kapott, akit március 9-én jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítéltek terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt.

„Nagyon köszönöm elnök asszonynak, miniszter asszonynak, hogy végre megszabadítottak ettől a tehertől. Döntésüket nem lehet elválasztani attól, hogy milyen sok ember állt ki mellettünk” – mondta a Pesti Srácoknak Budaházy György.

 

indexkép: Máthé Zoltán / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló