2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#orbán viktor #gyász #novák katalin #erzsébet királynő

Novák Katalin: A nőtől, az édesanyától, a királynőtől, az európai államfőtől búcsúzunk

Barna Benedek 2022.09.09. 07:00

A köztársasági elnök a közösségi médiában búcsúztatta a 96 évesen elhunyt brit uralkodót. Orbán Viktor szintén a Facebook-oldalán reagált II. Erzsébet halálhírére.

 

A nőtől, az édesanyától, a királynőtől, az európai államfőtől búcsúzunk – írta közölte a magyar köztársasági elnök II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodójának halálhírére reagálva csütörtök este a Facebook-oldalán.

 

Novák Katalin úgy fogalmazott: mély megrendüléssel értesült II. Erzsébet királynő haláláról, egyúttal őszinte részvétét fejezte ki a királyi család tagjainak.

Szomorú szívvel és tisztelettel búcsúzunk a XX. századi brit és európai történelem egyik legmeghatározóbb alakjától. Mi magyarok sokat tanultunk II. Erzsébettől a nemzetért és a családért való kiállásban"

– tette hozzá az államfő, jelezve: II. Erzsébet "emlékét szívünkben megőrizzük!".

pikrepo-kiralyno
Fotó: pikrepo.com

A köztársasági elnök a Twitter-oldalán angol nyelvű bejegyzésében a többi között azt írta: II. Erzsébet "élete áldás volt, emléke kincs", hozzáfűzve, rendíthetetlen szolgálata és méltóságteljes jelenléte mindenki tiszteletét kivívta szerte a világon.

 

Orbán Viktor miniszterelnök szintén megemlékezett az életének 97., uralkodásának 71. esztendejében elhunyt brit királynőről: a Facebookon azt írta, "Isten nyugosztalja II. Erzsébet királynőt!"

 

Frissítés: Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormányfő brit kollégájának, Liz Trussnak írt gyásztáviratban fejezte ki részvétét II. Erzsébet királynő halála kapcsán. Ebben a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy nagy fájdalommal és szomorúsággal fogadta a hírt. Az elhunyt uralkodót méltatva azt írta, II. Erzsébet "elkötelezettsége és szolgálata az Egyesült Királyságért példa mindannyiunk számára", és mindig szeretettel fogunk emlékezni a magyarországi látogatására, amely tovább erősítette kapcsolatainkat. "Gondolataink és imáink Önnel és az Egyesült Királyság népével vannak" – zárta levelét Orbán Viktor.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló