2022. augusztus 14., Marcell

Mindenki ügye

#tv2 #kossuth rádió #origo #kormánymédia #nívódíj #metropol

Nívódíjat kapott négy kormányközeli médium, köztük a sajtóperek elvesztésében csúcstartó Origo

Bazsó Bálint 2021.09.10. 13:48

Nem, ez nem vicc!

 

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit csütörtökön a Parlamentben, az idén 38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki a kitüntető címet, közülük többen nívódíjban és különdíjban is részesültek – olvasható az MTI tudósításában.


Az ünnepségen Latorcai János (Fidesz-KDNP), az Országgyűlés alelnöke, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat fővédnöke kijelentette: "az Érték és Minőség Nagydíj pályázat valódi értékmérő a szigorú elbírálási rendszerének köszönhetően, a díjazottak hozzájárulnak a magyar gazdaság sikeréhez, másokat értékteremtésre késztetnek".

 

Nos: az "érték" és a "minőség" jegyében kommunikációs nívódíjjal tüntették ki az alábbi, médiumoknak egy pillanatra sem nevezhető kormányzati propagandaoldalat:

 

– a TV2 Hírigazgatóság műsorainak szerkesztőségeit,
– a Kossuth Rádió aktuális műsorainak szerkesztőségét,
– az ORIGO gazdasági szerkesztőségét, valamint
– a METROPOL szerkesztőségét.

Orbán-TV2-MTI-Miniszterelnöki Sajtóiroda-Benko Vivien Cher
Fotó: Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

Mint ismert, a kormányzati hirdetésekkel fenntartott médiabirodalom heti már rutinosan veszti el az ellenük indított sajtópereket, az Átlátszó kimutatása szerint 2020-ban 57-et. Ebben egyébként élen jár az Origó nevű oldal, amely összesen 20 pert  vesztett el. 

 

Az érték és minőség jegyében persze.

 

Az eseményen számos, politikától távol álló, valóban minőségi vagy innovatív szolgáltatás nyújtó céget és vállalkozást díjaztak, őket nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy a fenti, kormányzati tartalomelőállításért felelős propagandaosztályokkal említjük őket egy cikkben.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló