2024. június 19., Gyárfás

Mindenki ügye

#kormány #orbán viktor #kásler miklós #lázár jános #pintér sándor

Népszava: Kásler megy, Lázár jön, Pintér marad

Nagy Donát 2022.04.20. 09:59

A lap belsős információi szerint szétszedik az emberminisztériumot.

Kásler Miklós távozik, Lázár János és a volt MNB-alelnök Nagy Márton is új tárcát kaphat, Varga Mihálynak a jelenleginél soványabb minisztériummal kell majd beérnie, a belügyminiszter pedig újabb ciklust vállalt – írja a Népszava a májusban felálló új kormány összetételéről.

A lap szerint Pintér Sándorral már meg is állapodott a kormányfő: a hamarosan 74 éves Pintér újabb négy évet vállalt a belügy élén.

lazar22
Fotó: MTI

 

A következő ciklusban a Varga Mihály vezette pénzügyi tárcának elegendő lesz a költségvetéssel és az adóügyekkel foglalkoznia. A gazdaságai stratégia, az energetika, a fejlesztések koordinálása viszont egy új tárcához kerülhet. A lap szerint ennek élén Orbán Viktor Nagy Mártont látná szívesen. A közgazdász a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója volt, majd öt éven át, 2015 és 2020 között a jegybank alelnökeként dolgozott. Innen azért távozott, mert elmérgesedett a viszonya Matolcsy György jegybankelnökkel.

A kancellária élén Gulyás Gergely marad, Lázár János pedig új szerepben térhet vissza: agráriumi-, élelmiszeripari fejlesztésekkel, kiskereskedelemmel foglalkozó tárcát kaphat.

A Népszava szerint többen is úgy vélekedtek, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem marad egyben a következő ciklusban, és az a hír járja, hogy Kásler Miklós nyugdíjba vonul.

 

Címlapképünk: MTI/Soós Lajos

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló