2024. április 15., Anasztázia Tas

Mindenki ügye

#érettségi #idegennyelv #német

Német írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák

Nagy Donát 2021.05.07. 07:08

Aki angolos, az ma pihenhet egyet.

Német nyelvi vizsgára középszinten 12 ezren, emelt szinten több mint háromezren jelentkeztek. Az érettségik az első négy napon alkalmazott szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlanak a koronavírus-járvány miatt.

 

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

D__VG20210505059
Fotó: MTI/Varga György

 

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben felsorolt típusú feladatlapok szerepelnek, ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban 70, 50, 30 és 90 perc.

 

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható).

 

Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló