2024. június 18., Arnold Levente

Mindenki ügye

#fidesz #európai parlament #brüsszel #lakhatás #emberi jogok

Nem tekinti emberi jognak a lakhatást a Fidesz, ami egy európai parlamenti szavazásból derült ki

ugytudjuk.hu 2021.01.22. 10:17

A kormánypárt képviselői nemmel szavaztak arra, hogy ez mindenkit megillessen az EU-ban.

Csütörtökön az Európai Parlament megszavazta azt az állásfoglalást, hogy Európában legyen alapjog a megfelelő lakhatás. A képviselők 352 szavazattal, 179 ellenszavazat és 152 tartózkodás mellett fogadták el az álláspontot - írja az Index, akinek a figyelmét Ujhelyi István szocialista EP-képviselő fel a szavazás eredményére

 

A jegyzőkönyv tanúsága szerint szélsőjobboldali képviselők mellett nemmel voksolt a Fidesz és a KDNP 13 EP-képviselője is. A cikk szerint a szavazás tárgya az volt, hogy a megfelelő lakhatás fogalmába a jó minőségű ivóvíz és a megfelelő higiéniás körülmények is beletartozzanak.

 

Emellett az EP-képviselők 2030-ig a hajléktalanság felszámolására szólítottak fel az Európai Unió minden tagállamában. A hírportál azt írja, hogy egyre több európai számára nehezen megfizethető a lakhatás, és egyre nagyobb részük költi jövedelmének aránytalanul nagy részét lakhatásra. Az egyedülálló szülők, a nagycsaládok és a munkaerőpiacra belépő fiatalok különösen gyakran szembesülnek azzal, hogy jövedelmük az albérleti díjak kifizetésére nem elég, de szociális bérlakás igényléséhez már túl magas.

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló