2023. december 4., Borbála Barbara

Mindenki ügye

#bolt #karácsony #akció

Nem nagyon lesz karácsony utáni leárazás a boltokban

Nagy Donát 2021.12.28. 07:37

Az ünnep előtt az ajándékozás, most a visszacserélés miatt állhatnak sorok az üzletekben, akcióból viszont kevés van.

Tegnap volt az első nap karácsony után, és sokan vitték vissza máris, vagy cserélték ki a kapott ajándékot – derül ki az RTL Klub riportjából.

 

A neten rendelt termékeket 14 napig indoklás nélkül eleve visszaváltják, és bár a hagyományos üzletek csak a hibás árukat kötelesek cserélni, mégis sokan visszavették a jól működő, hibátlan, de az ajándékozottnak nem tetsző árukat is. A legtöbb helyen pénzt nem adnak vissza, de levásárolható a termék ára.

 

Az RTL szerint a ruhaboltok előtt volt nagy sor, itt a rossz méret miatt vitték vissza az emberek a ruhát,de volt, aki az ajándékként kapott vásárlási utalványt kívánta felhasználni.

Akadtak olyanok is, akik arra bazíroztak, akciósak lesznek már most a termékek. A tapasztalatok szerint idén kevesebb akciót hirdetnek az üzletek a karácsony után, de ha van, akkor az akár 20-70 százalékos engedmény is lehet az ünnep előtti árhoz képest.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a kevesebb akciónak az az oka, hogy a boltok még mindig nem heverték ki a járvány miatti, tavaszi korlátozásokat és azok bevételkiesését.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló