2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#vita #tranzit

Nem mindennapi: kormánypárti képviselők fognak vitázni az ellenzékiekkel

Nagy Donát 2022.08.26. 07:24

A Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó egy afféle "közös gondolkodás" Magyarország jövőjéről mintegy 100 előadóval, de persze messze túlsúlyban lesznek a fideszes produkciók.

A kormánypártok és az ellenzék vezető politikusai, valamint ismert közéleti szereplők is vitáznak pénteken a negyedszer megrendezett Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón Tihanyban, írja az MTI.

 

A péntek délutáni programból Tranzit Facebook oldalán is élőben látható Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke ciklus eleji értékelését; Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője vitáját a magyar eredményekről; valamint Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője eszmecseréjét Magyarország jövőjéről.

 

Persze további előadások is lesznek. A Tranzit Youtube csatornáján látható lesz a pénteki programból Demkó Attila és Robert C. Castel A történelem vége vagy a civilizációk összecsapása - Az új világrend kialakulása című beszélgetése; Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója előadása az energiaválságról; Litkei Máténak, a Klímapolitikai Intézet igazgatójának és Gelencsér Andrásnak, a Pannon Egyetem rektorának vitája a klímaválságról; valamint Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke eszmecseréje a globalizációról.

 

A további pénteki programban Bogárdi Szabó István lelkész Magabíró Magyarország címmel; Dukász Magor, a Fidesz digitális igazgatója a digitális szuverenitásért szóló harcról tart előadást; Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszóval huszonegyedik századi nemzetképről beszélget.

 

Szintén pénteken hallhatja a közönség Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét és Kubatov Gábor kormánypárti országgyűlési képviselőt, az FTC elnökét a nemzeti sportlétesítmények jelentőségéről; Rákay Philip producert és Káel Csaba filmügyi kormánybiztost a magyar történelmi film lehetőségeiről; Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert a magyar haderőfejlesztésről; Várkonyi Gábor autópiaci szakértőt az autózás jövőjéről; Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztost Halász Gáborral a vidéki élet reneszánszáról; valamint Kosztur András és Mártonffy Balázs kutatókat a világelsőségért zajló versenyfutásról.

 

Először vesz részt a Tranziton a Nemzeti Örökség Intézete, amelynek standjánál az intézet tevékenységi köreinek megismerése mellett az érdeklődők információkat tudhatnak meg a formálódó emlékezetpedagógiai programról, valamint történelmi-műveltségi kvízzel is próbára tehetik tudásukat.

 

A Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpo programja szombaton is vitákkal és előadásokkal folytatódik.

 

Az esemény "közös gondolkodás" Magyarország jövőjéről mintegy 100 előadóval, több ezer résztvevővel, ahol minden meghatározó jobboldali, konzervatív közösség képviselteti magát. A rendezvény hagyományosan a jobb és baloldal közötti érdemi vita színtere is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló