2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#kormány #gulyás gergely #ellenzék #együttműködés #mentális egészség

Nem lett semmi a Fidesz-ellenzék együttműködésből a tanárok és diákok mentális egészsége ügyében

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2021.12.01. 14:55

Úgy tűnt, Gulyás Gergely még az ellenzékkel is összefog egy fontos probléma miatt, de az elé rakott javaslatokból jóformán semmi nem valósult meg.

azonnalipp

Úgy tűnik, gyorsan elhalt a Fidesz-ellenzék együttműködés a koronavírus-járvány oktatásban tapasztalható mentálhigiénés hatásaival kapcsolatban: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és az MSZP-s Ujhelyi István nyáron még közös sajtótájékoztatót is tartottak az ügyben, Gulyás „pártpolitika felett álló ügyként” emlegette a gyerekek mentáűlis egészségét,

a szakmai javaslatokat azonban konkrét lépések végül nem követték.

Ez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete és Ujhelyi István közös, az EP-képviselő Facebook-oldalán közzétett sajtóközleményéből derül ki. Mint írják, az általuk tett javaslatok „töredékét sem fontolták, illetve valósították meg érdemben.”

 

A PDSZ állítása szerint konkrét programot adott a kormánynak arról, hogyan lehet felkészülni az esetleg jelentkező mentális problémákra a pedagógusok körében, de javaslataikat válaszra sem méltatták.

„Tény, hogy ezektől függetlenül azóta elindult egy online, illetve telefonon elérhető ingyenes pszichológiai segítő szolgáltatás; a szakértőkkel közösen megfogalmazott javaslatainkból azonban ezen felül a kormány vállaltan nem kíván semmit sem megvalósítani; mondván azok »nem időszerűek«️” - áll a közleményben.

 

Kiemelték, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, illetve Ujhelyi István álláspontja változatlan, tehát továbbra is azt képviselik, fokozott figyelemmel kell lennie a kormánynak a gyerekek mentális egészségére, és továbbra is elengedhetetlennek tartják, hogy átfogó felmérés készüljön a Magyarországon igénybe vehető pszichológiai és mentálhigiénés szolgáltatásokról, valamint az iskolapszichológusi hálózat jelenlegi állapotáról.

 

A közleményt azzal zárják, hogy továbbra is nyitottak a kormánnyal való egyeztetésre.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

(Indexkép forrása: Gulyás Gergely / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló