2022. január 18., Piroska

Mindenki ügye

#kormány #koronavírus #internet

Nem kompenzálták a szolgáltatókat az ingyen internet miatt (VIDEÓ)

Nagy Donát 2022.01.12. 07:30

A nagyobb vállalatok könnyebben elviselik a veszteséget, de a kisebb szolgáltatóktól tulajdonképpen szimplán elvette a bevételt a kormány a döntésével.

Egy év elteltével sem kompenzálta az állam azokat az internetszolgáltatókat, amelyektől 2020 őszén azt kérték, hogy tegyék ingyenessé az internetet a diákok számára – számolt be az ATV.

 

 

 

A cikkben emlékeztetnek, hogy maga Orbán Viktor jelentette be a digitális oktatásra átállni kényszerülő diákoknak, hogy ingyenesen használhatják az internetet. Később meghosszabbították a kedvezményt, bővítették a kört, a kisebb szolgáltatóknak pedig kompenzációt ígért a kormány.

Persze az ígéretből nem lett semmi.

Az egyik kisebb vállalkozás, a Deltakon Kft. ügyvezetője szerint ők legalább 15 millió forintot vesztettek az ügyön. A szaktárca passzívan csak annyit közölt utólag:

a járvány mindenkitől rendkívüli erőfeszítéseket igényel, a szakmai szervezetek azonban még próbálnak lobbizni a kompenzáció érdekében. 

Így a rezsicsökkentéshez hasonlóan a veszteséget is abból a pénzből pótolták a cégek, amelyből a hálózati fejlesztéseket akarták elvégezni.

 

Megjegyzik, hogy az ingyenes internet ügye fontos volt a kormánynak, még a 2020-as nemzeti konzultáció kérdései között is szerepelt. 2021-ben külön pályázatot írtak ki, hogy az érintettek „egyedi támogatási kérelmet nyújthassanak be”.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló