2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Mindenki ügye

#gattyán györgy #megoldás mozgalom #választás2022 #törvénysértő

Nem kaphattál volna SMS-t a Megoldás Mozgalomtól

Nagy Donát 2022.04.07. 08:14

Törvénysértőek voltak a kéretlen üzenetek.

Megsértette a választási eljárási törvény közvetlen politikai kampányra vonatkozó előírását a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom – állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság szerdai ülésén.

 

A nagy pénzrablásnak vége. Megoldás Mozgalom, Április 3. X.

– ilyen tartalmú sms-t kaptak a választók még szombaton, akik közül ketten azért tettek panaszt, mert korábban nem járultak hozzá ahhoz, hogy személyes adataikat felhasználják politikai tartalmú üzenetek továbbítására.

 

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megállapította, hogy a Megoldás Mozgalom megsértette a választási eljárásról szóló törvény közvetlen politikai kampányra vonatkozó előírását.

A jogszabály ugyanis előírja, hogy a választópolgárnak választási kampányanyag e-mail címre vagy telefonszámra jogszerűen csak úgy juttatható el, ha a kampányanyagot küldő kifejezett felhatalmazással rendelkezik a választópolgártól ezen adatai kezelésére; azaz ha sehol sem írtuk alá, hogy jöhetnek az üzenetek, akkor nem szabadna ilyent kapnunk.

Mivel a nevezett választópolgárok sem járultak hozzá, hogy MEMO kampányanyagokat küldjön nekik, az NVB megállapította a jogsértést.

 

Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük három napon belül lehet jogorvoslatot kérni a Kúriától.

 

A Megoldás Mozgalom egy százalék körüli eredményt ért el a vasárnapi választásokon, így a következő 4 évben közpénzt fognak kapni.

 

Címlapkép: Balogh Zoltán / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló