2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#ungár péter #varga judit #luxus #luxusóra

Nem fogjuk megtudni, hogy ízléstelen-e a kormány szerint Varga Judit luxusórája

Nagy Donát 2022.01.28. 07:17

Az igazságügy miniszter másfél milliós karórában mutogatta meg a hatósági áras csirkafarhátat.

Bár Ungár Péter (LMP) nagyon szerette volna megtudni, hogy a konzervatív kormánynak mi a véleménye Varga Judit igazságügyi miniszter másfél milliós karórájáról, kérdését visszautasították.

"Nem tartja-e tiszteletlenségnek, hogy miközben sokaknak az alapvető élelmiszerek megvásárlása is problémát jelent, még a maximált áron is, Ön egy másfél millió forintos órával pózol?"

– olvasható Ungár Péter kérdésében.

 

Mint ismert, a kormány január 12-én jelentette be, hogy októberi árakon rögzítenek 6+1 alapvető élelmiszert, plusz a szegénység jelképének is tartott csirkefarhátot.

 

A Vas megyei LMP politikusa emlékeztetett: Varga Judit által megosztott fotón jól kivehető, hogy egy körülbelül másfél millió forint értéknek megfelelő órát visel. 

 

47f7ae616e8e0e5f7b38b5bf73305a4f

"A magyar lakosság többsége számára elérhetetlenek az ilyen luxustermékek, van akinek egy éves fizetésével egyenértékű az órája ára."

– írta kérdésében Ungár.

 

Sajnos azonban nem tudjuk meg, hogy mi a kormány álláspontja a kérdésről, ugyanis Kövér László házelnök – a Völner-botrány után gyorsan reaktivált Répássy Róbert államtitkár jelzésére – visszautasítota a kérdést, mondván a kérdés kormányzati feladatkört nem érint.

Ennek alapján persze a kormánytagok parlamenti hozzászólásainak 90 százalékát lehetne töröltetni, mondván azok nem érintik az országgyűlési munkát.

Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának résztulajdonosa.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló