2022. augusztus 18., Ilona

Mindenki ügye

#koronavírus #oltási terv #egyház #emberi erőforrások minisztériuma #lelkészek

Nem fogják soron kívül beoltani a lelkészeket Magyarországon

2021.04.05. 08:17

Reagált az egyházak kérésére a minisztérium.

Nemrég elkezdték a tanárok oltását, és ennek kapcsán Erdő Péter bíboross, budapest–esztergomi érsek március végén az Inforádiónak adott interjúban arról beszélt, hogy a papok hivatása hasonló a pedagógusokéhoz, óhatatlanul is közösségi helyzetekbe kerülnek". A bíboros egyúttal jelezte, hogy emiatt külön oltási lehetőséget szeretnének kérni.

 

Ezt követően – ahogy arról az Egyi Ügyek is beszámolt – a napokban a katolikus, a református és az evangélikus egyház levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, akitól azt kérték, hogy a pedagógusokhoz hasonlóan a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben.

 

"Veszélyeztett hivatás a lelkészeké", és "egy éven keresztül semmilyen privilégiumot nem kért az egyház a papjainak, most azonban úgy gondoltuk", hogy amennyire méltányos a tanárok oltása, ugyanannyira indokolt a lelkészek védettségének biztosítása is, hogy végezhessék a szolgálatot, amelyre olyan nagy szüksége van a társadalomnak – hangsúlyozta a levélben Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Fabiny Tamás.

 

Az egyházak kérése után az ATV Híradója megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, és a tárca válasza alapján úgy tűnik, a lelkészek nem számíthatnak soron kívüli oltásra:

az oltások az oltási rend szerint zajlanak, jelenleg is a regisztrált idősek oltása az első, közöttük természetesen, ha van lelkész, az ő oltásuk is zajlik.

– reagált a minisztérium.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló