2021. június 24., Iván

Mindenki ügye

#ausztrália #egér

Nem Eger, egér!

Nagy Donát 2021.06.01. 07:29

Rágcsálók milliói lepték el Ausztráliát.

Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint sok helyen annyi az egér, hogy nem látszik tőlük a házak padlója, a mennyezeten keresztül pedig hallani, ahogy a több ezer rágcsáló kaparászik – írja a HVG

 

 

Új-Dél-Wales kormánya szerint „abszolúte példátlan” egérinvázióról van szó, és csak találgatni lehet, hogy hány millió egér özönlötte el a vidéket.

Az agrárminisztere arról beszélt, hogy ha nem sikerül gátat szabni az egerek szaporodásának, az társadalmi és gazdasági válságba taszíthatja a vidéki településeit.

A helyzet annyira elkeserítő, hogy Új-Dél-Wales kormánya 50 hektoliter – egyébként betiltott – mérget rendelt Indiából az invázió megfékezésére, ám az illetékes hatóságok egyelőre nem hagyták jóvá a bromadiolon vészhelyzeti alkalmazását. Félő ugyanis, hogy a szer nem csak az egereket irtja ki, hanem ragadozóikat, köztük a ragadozómadarakat és a házimacskákat is megtizedeli.

 

Az okozott kár mellett az érintettek szerint a szag a legborzasztóbb, ugyanis nappalra az éjjel aktív egerek milliói elrejtőznek, és csak a húgyszag és bűzölgő, oszladozó egértetemek tömege marad hátra.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló