2021. november 29., Taksony

Mindenki ügye

Nem csupán az éttermek és a kávézók, de a szabadtéri fürdők is kinyithatnak május 4-től

AZONNALI.hu 2019.11.30. 00:00

Kicsit fellélegezhetnek a vidéki szolgáltatók, bár a fesztiválszezonnak már úgy is vége, hogy el sem kezdődött.

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Orbán Viktor szerdai bejelentése után a csütörtöki kományinfón részletezte, milyen változások lépnek életbe május 4-e után vidéken. Az Azonnali.hu tudósítása szerint a politikus elmondta: jelenleg az aktív fertőzöttek 70 százaléka Budapesten és Pest megyében található, az összes halálozás 70 százaléka pedig a fővárosban történt. Éppen ezért a szabályok nem változnak Budapesten és Pest megye egyes járásaiban, ott a kijárási korlátozások hatályban maradnak.

 

Vidéken azonban új menetrend lép életbe május 4-től, amikor is feloldják a kijárási korlátozásokat, ezek helyére pedig új szabályozások lépnek. Szigorításnak számít, hogy az ország egész területén kötelező lesz a maszkviselés a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön, valamint ezeken a helyeken másfél méter távolságot is tartani kell egymástól.

 

A vidéki lazításoknak köszönhetően viszont május 4-től engedélyezett az éttermek, kávézók kerthelyiségeinek, teraszainak nyitvatartása, valamint a szállodák is kinyithatnak. Az üzletek időkorlátozások nélkül nyithatnak ki, de a 65 év felettiek számára rendelkezésre álló, 9 és 12 óra közötti időszak figyelembevételével.

 

+ Megnyithatnak a szabadtéri strandok, fürdők, állatkertek, és a szabadtéri múzeumok is, ezek Gulyás szerint jelenleg nem számítanak veszélyesnek.

 

Fotó: Szinok Gábor 

 

Országszerte marad az ingyenes parkolás lehetősége.

 

Korlátozások nélkül lehet szolgáltatásokat nyújtani, engedélyezik a profi, amatőr- és tömegsportok esetében az edzést. Temetést, esküvőt, szentmisét az eddigi előírásoknak megfelelően továbbra is lehet tartani.

 

A nyári fesztiválszezon lényegében elmarad: augusztus 15-ig 500 főnél nagyobb tömegrendezvényeket egészen biztosan nem lehet megtartani.

 

Augusztus közepéig nem tarthatnak 500 főnél nagyobb rendezvényt Egerben

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló