2022. augusztus 10., Lőrinc

Mindenki ügye

#koronavírus #maszk #maszkviselés

Nem csak az egri egyetemen kötelező a maszkviselés

Székely Zoárd 2021.10.12. 11:03

Egyre több iskola szigorít a szabályokon.

Több általános és középiskola diákjainak már a tanteremben is maszkot kell viselniük, így változtattak az intézmények járványügyi szabályaikon az elmúlt hetekben – közölte az Eduline.

 

A lap szerint van, ahol csak az alsó tagozatosok kapnak felmentést, máshol a tanároknak kell mérlegelniük a kockázatokat: ha nem lehet tartani a másfél méteres védőtávolságot, a saját órájukon kötelezővé tehetik a maszkviselést.

 

Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorlóiskolájában szeptember közepén változtattak a szabályokon, a tanárok döntenek arról, hogy órájukon fel kell-e venni a maszkot.

A pedagógusok és pedagógusjelöltek a tanórák, foglalkozások megtartása során kötelesek szájmaszkot viselni. Az iskola tanulói az órát, foglalkozást tartó pedagógus döntése alapján, a pedagógus kérésére kötelesek szájmaszkot viselni

– sorolja a szabályokat az intézmény járványügyi tájékoztatója, amely azt is hozzáteszi, hogy az iskola dolgozóinak az épület összes olyan részén el kell takarniuk az orrukat és a szájukat, ahol diákokkal találkozhatnak.

Kötelező lesz a maszk az egri egyetemen, több mint 6300 hallgatóval indul a tanév

A sikeres, 30 százalékos emelkedést mutató felvételi és pótfelvételi eljárást követően elindult a 2021/22-es tanév az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem két képzési helyszínén, Egerben és Jászberényben. A nappali tagozaton személyes jelenléttel, levelező képzésben pedig ún. blended formában indult el az oktatás a 2021.

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikumának járványügyi tájékoztatója szerint orvosi, FFP2, N95 vagy munkavédelmi, sőt akár textilmaszkot is lehet viselni, de az iskola egész területén el kell takarni az orrot és a szájat.

 

Az intézményben október 8-ától szigorítottak a szabályokon, azóta az összes közösségi térben, a folyosókon, az ügyfélfogadási helyiségekben is kötelező a maszk, amit csak a menzán és a büfében, az étkezés idejére lehet levenni.

 

A III. kerületi Szent József Katolikus Óvodában, Általános Iskolában és Gimnáziumban is szigorúak a szabályok: az iskola közösségi tereiben minden diáknak maszkot kell viselnie, a felső tagozatosoknak és a gimnazistáknak az órákon is el kell takarniuk az orrukat és a szájukat.

 

Az első olyan iskola, amely szigorított, alighanem a pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola volt, ahol még szeptemberben bukkant fel a koronavírus, egy teljes osztály és két pedagógus került karanténba. Az intézmény vezetői akkor úgy döntöttek, hogy csak testnevelésórán és az ebédlőben lehet maszk nélkül tartózkodni.

 

 

Címlapfotó: MTI/Sóki Tamás

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló