2024. április 12., Gyula

Mindenki ügye

Napi agyrém: Kövér Lászlónak az Egri csillagok jut eszébe a migránsokról

EÜ/AZONNALI 2019.11.30. 00:00

A házelnök csupa érdekes dolgot enged ki a bajsza alól. És az érdekes most egy meglehetősen udvarias jelző arra a párhuzamos univerzumra, amelyben ő él.

 

Néhány napja Kövér László házelnök egy maratoni előadást tartott az ELTE-n, amely egyik témája mi más, mint a migránsozás volt. Azért ezt emeljük ki, mert itt került elő egy kis egri szál is.

 

Gyakori bírálat a Fidesszel kapcsolatban, hogy a migránsozós kampánnyal maga is felelős a közbeszéd állapotának eldurvulásáért, és Kövér töredelmesen bevallotta, még neki is el kellett gondolkoznia, hogy mi a párt felelőssége ebben. De végül arra jutott, hogy lényegében semmi, hiszen – leegyszerűsítve a házelnöki mondandót – nem is a Fidesz kezdte. „Nem állítom, hogy nem vagyunk felelősek, de higgyék el, a száz politikai innovációból, amelyek lefelé vitték a politikai kultúrát, kilencvenkilenc nem a mi nevünkhöz fűződik” – ezért a baloldal ne is adjon a Fidesznek erkölcsi kioktatást, magyarázta Kövér.

 

Fotó: MTI 

 

 

Ami pedig a migránsokat illeti, itt a Fidesz-alapító szerint az igazi ellenség nem ők, hanem akik őket Európára szabadítják.

 

„A migráció veszély, halálos veszély”, ennek megértéséhez pedig elég elolvasni az Egri csillagokat."

 

Ls hát ezen sem érdemes meglepődni, de Kövér Kászló univerzumában a migránsozós kampányban „semmi gyűlöletkeltő nem volt, veszélyérzetkeltő, az igen!

 

Persze, nem volt itt gyűlöletkeltés, Egerben sem harácsolta ezerrel a Fidesz, ha nem ők nyernek, az akkori ellenzék, most már városvezetés idetelepíti azonnal a migánsokat, akiktől aztán még az egri várat is meg kell védeni, de a laktanyát biztos.

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló