2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#nemzeti konzultáció

Nagyüzemben töltötte ki az online nemzeti konzultációt egy férfi, még külön programot is írt rá

Nagy Donát 2021.05.29. 08:46

A kibervédelmi hatóság szerint ez bűncselekménynek számít.

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntette miatt vádat emelhetnek egy férfi ellen, aki 2020 szeptemberében támadást kísérelt meg végrehajtani a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációnak otthont adó weboldal ellen - áll a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának közleményében.

 

 
Azt írják, az elkövető a tömeges kitöltésekhez egy programot készített, aminek a működéséről álnéven videót is feltöltött az egyik videómegosztó portálra. Ebből kiderül, hogy minden bizonnyal a Nerbot néven elhíresült etikus hackerről van szó, írja a 444.
 

404719_kep_1_

 

A férfi tavaly szeptemberben egy Youtube-videón meg is mutatta, hogy az általa készített program hogyan tölti ki automatikusan a nemzeti konzultációt. 

 

A kiberbűnözést felderítő nyomozóknak decemberig tartott megtalálni a férfit, házkutatást is tartottak nála, most pedig vádemelési javaslattal az ügyészségre küldték a nyomozás adatait egy olyan bűncselekménnyel, amiért akár két év börtönt is kaphat.

 

A 40 év körüli, budapesti, hobbiból programozni tanuló férfi szerint szó sem volt hackelésről, az automata kitöltéshez szerinte a legelemibb programozói tudás is elég volt, ugyanis alap kritériumok is hiányoztak a weboldalról.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló