2024. március 1., Albin

Mindenki ügye

#előválasztás

Nagyon úgy néz ki, hogy Dobrev Klára visz mindent az előválasztás második fordulójában

Nagy Donát 2021.10.07. 07:27

Megegyezés helyett megsértődött egymásra Márki-Zay és Karácsony, így három miniszterelnökjelölt lesz a jövő heti szavazólapokon.

Nem sikerült megegyeznie Budapest főpolgármesterének és Hódmezővásárhely vezetőjének: mindketten, külön indulnak az előválasztás második fordulójában, írja a Telex.

 

A cikk szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje korábban hajlott arra, hogy visszalép Karácsony Gergely javára, ám miután egy közvélemény-kutatásban az szerepelt, hogy ő az esélyesebb Dobrev Klárával szemben, úgy döntött, ezt mégsem teszi meg. Márki-Zay véleményváltozásáról azt nyilatkozta: azért nem lép vissza, mert tart attól, hogy Karácsony akkor sem nyerne az előválasztáson, ha beállna mögé.

 

 

Karácsony Gergely korábban azt írta, hogy

elmondtam pénteken, elmondtam szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerda este is Márki-Zay Péternek: Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket. Hatalomtechnikai alkudozások, egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások nem számítanak akkor, amikor Magyarország jövője a tét. Bár én soha nem kértem, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom. Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett.

Márki-Zay Péter megerősítette, ő ugyan tiszteli Karácsonyt, és fenntart minden együttműködési ajánlatot, de attól tart, Karácsony akkor sem nyerne az előválasztáson, ha beállna mögé.

 

Az előválasztás első fordulójának miniszterelnök-jelölti versenyét Dobrev Klára nyerte 35 százalékkal, a második Karácsony lett 27 százalékkal, a harmadik pedig Márki-Zay, aki a szavazatok 20 százalékát gyűjtötte össze. Jakab Péter és Fekete-Győr András nem jutott be a második fordulóba, ők 14 és 3 százalékot kaptak.

Azaz most akár azon is múlhat, ki lesz az ellenzéki miniszterelnökjelölt tavasszal, hogy a Jobbik és Momentum szimpatizánsok végül kire fogják behúzni az ikszet, illetve hogy Márki-Zay és Karácsony párharca hány embert kedvetlenített el az egésztől.

Borítókép: Ugytudjuk

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló