2022. július 1., Tihamér Annamária

Mindenki ügye

#szobor #batthyány lajos #sárvár

Nagyon megsértődött a sárvári fideszes önkormányzat a helyesírási hibás Batthyány szobor miatt

Kósa András/Azonnali 2022.03.19. 11:19

Az első magyar miniszterelnök nevéből kihagytak egy Y-t, az önkormányzat szerint az alázta meg Batthyány Lajos emlékét, aki a hibát észrevette.

azonnalipp

 

Ami nemzetünk számára az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra való emlékezés, az néhányaknak mindössze egy „Y”

– ezt írta Sárvár fideszes önkormányzata laptárunknak, az Ugytudjuk.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy március 15-e alkalmából Kásler Miklós úgy adta át a városban Batthyány Lajos szobrát, hogy az első magyar felelős kormány miniszterelnökének nevéből hiányzott egy Y, így a szobor talapzatán „Batthány Lajos” szerepelt.

 

Batthyány-szobor
A sárvári "Batthány"-szobor (Fotó: Ugytudjuk.hu)

 

Az önkormányzat a problémát úgy oldotta meg, hogy az avatáson egy nemzeti színű zászlóval takarták le az alkotás talapzatát. A hibát először laptársunk, az Ugytudjuk.hu vette észre, cikküket velünk együtt számos más hírportál is átvette.

Ezzel kapcsolatban írta az önkormányzat, hogy

ezek a szenzációhajhász, és nem mellesleg aljas, politikai kampány célú megnyilvánulások rombolják a vasi fürdőváros tekintélyét. Ami azonban végképp elkeserítő, Batthyány Lajos mártír miniszterelnök emlékének a lábbal tiprása.

Végül közölték, hogy a feliratot napokon belül javítják. Az Ugytudjuk cikke nyomán a Telex megkereste az alkotót, R. Törley Mária szobrászművészt, aki azt mondta, az utolsó pillanatban lettek készen, a nevet pedig már a helyszínen, az átadás előtti éjszaka kellett a talapzatba vésni, ezért vétettek hibát.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló