2024. április 12., Gyula

Mindenki ügye

#emberi jogok #pedofiltörvény #homofóbia #münchen #lmbtq

München polgármestere is támogatja a szivárványszínű arénáért indított petíciót

Székely Zoárd 2021.06.20. 18:55

Nem mindennapi fogadtatásban lehet része a magyar válogatottnak.

Nemrég indult egy online petíció a müncheni stadion szivárványszínű kivilágításáért a német-magyar Eb-meccs alatt. Két napja még nagyjából háromezren írták alá a kezdeményezést, mára azonban csaknem 80 ezerre ugrott ez a szám.

 

Most a Spiegel német lap cikke szerint München polgármestere is támogatja az akciót, és felsorakozott mögé a városi önkormányzat is.

 

Dieter Reiter polgármester úgy nyilatkozott, szeretnének egy erős üzenetet küldeni, hogy München városa kiáll a sokszínűség és tolerancia mellett.

Csakhogy a stadion kivilágítása az Eb-n nem a városon áll, hanem az UEFA-n, és a fociszövetség általában nem szeret politikai állásfoglalást tenni.

Reiter a szerdai meccs előtt minél hamarabb, a hét legelején szeretné a hivatalos kérvényt benyújtani az UEFA-hoz a város nevében.

 

Ha a stadion kivilágítása még kérdéses is, az már biztosnak látszik, hogy a müncheni városházát a meccs napján szivárványos zászlókkal fogják fellobogózni.

A német és magyar válogatott közti meccs fontos alkalom arra, hogy München megmutassa a szolidaritását a magyar LGBTI közösséggel, akik a magyar kormány által meghozott, homofób és transzfób szabályozás szenvedő alanyai

– írja a városháza közleménye.

 

 

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló