2021. június 14., Vazul

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #müller cecília #védőoltás #orbán viktor

Müller Cecília javasolta Orbánnak, hogy oltassa be magát, így mutatva példát

EÜ/MTI 2021.02.27. 14:36

A tisztifőorvos szerint ezzel lehetne ösztönözni a lakosságot. Emellett fontosnak nevezte, hogy a kormány és az Operatív Törzs tagjai egészségesek maradjanak.

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét – nyilatkozta az országos tisztifőorvos szombaton az MTI-nek.

 

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy gyorsan és hatékonyan szeretnék beoltani a vakcináért jelentkezőket. Elismételte Orbán Viktor kijelentését is, miszerint azt szeretnék, hogy a regisztráltak húsvét tájékára legalább az első adag vakcinát megkaphassák.

 

Mint mondta, minden adat a koronavírus-járvány nagyon intenzív terjedését mutatja, ugyanis a fertőzöttek és az elhunytak számában is jelentős emelkedés tapasztalható.

A koronavírus-járvány harmadik hullámát a vírus azon különböző variánsai okozhatják, amelyek a korábbiaknál sokkal fertőzőképesebbek

– fejtette ki.

orbán-müller-kormany-hu-botár-gergely
Fotó: Botár Gergely / kormany.hu

A tisztifőorvos arról is beszélt, hogy az elmúlt héten folytatott szakmai egyeztetések eredményeként újra javasolta, hogy a járvány elleni védekezést irányítók feltétlenül kapják meg a védőoltást.

Müller Cecília kiemelte, hogy az oltást külön javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek is. Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljelenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is.

"Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám és véget érjen a pandémia" – jelentette ki.

 

Az országos tisztifőorvos szerint a járvány elleni védekezést irányítók egészségének védelme elengedhetetlen annak érdekében, hogy az ország meg tudjon küzdeni a harmadik hullámmal. "Nagyon fontos, hogy a kormány és az Operatív Törzs tagjai egészségesek maradjanak, ezért feltétlenül indokolt a mihamarabbi beoltásuk" – tette hozzá.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló